LAJMI I FUNDIT:

Gjimnazi Cambridge është akredituar si Cambridge International School

Gjimnazi Cambridge është akredituar si Cambridge International School

Me një zhvillim të hovshëm, Gjimnazi Cambridge me emrin tregtar Kosovo Classic Gymnasium (KCG School), ka thyer barrierat dhe ka ripërcaktuar dimensionet e arsimimit në Kosovë. I mbushur me risi, ky institucion i jashtëzakonshëm ka arritur që të akreditohet si Cambridge International School nga një institucion eminent siç është Cambridge International Education.

Me këtë akreditim KCG School do të jetë pjesë e rrjetit më të madh të shkollave ndërkombëtare. Për më tepër, ky partneritet hap një botë mundësish për nxënësit e kësaj shkolle.

Ata do të kenë mundësinë të marrin pjesë në vlerësime dhe provime të njohura globalisht, siç është CEM Assessment, të cilat jo vetëm që japin komente të vlefshme, por gjithashtu rrisin perspektivat e nxënësve për t’u pranuar në universitete prestigjioze në mbarë botën, duke i pajisur me diplomë të njohur ndërkombëtarisht të gjithë nxënësit që arrijnë të kalojnë këto provime.

Duke filluar nga 1 korriku 2023, KCG School do të nisë edhe formalisht procesin e bashkëpunimit me Cambridge International Education, duke forcuar vendin e saj si pjesë e rrjetit më të madh të shkollave në mbarë botën. Kjo arritje e jashtëzakonshme jo vetëm që vendos një standard të ri për arsimin në Kosovë, por gjithashtu premton një të ardhme të ndritur për të gjithë nxënësit që ndjekin mësimet në këtë shkollë.

Akreditimi si Cambridge International School nënkupton që KCG School ka përmbushur standardet më të larta të vendosura nga Cambridge International Education. Kjo shërben si një dëshmi e përkushtimit të shkollës për të ofruar një arsim të cilësisë së lartë dhe për të nxitur një mjedis që ushqen rritjen dhe përsosmërinë akademike.

Procesi rigoroz i akreditimit siguron që nxënësit të marrin një arsim të njohur ndërkombëtarisht, duke i pajisur ata me aftësitë dhe njohuritë e nevojshme të cilat ju ndihmojnë atyre të arrijnë suksese në një botë gjithnjë e më të globalizuar.

Duke bashkuar forcat me Cambridge International Education, KCG School fiton qasje në një pasuri të burimeve dhe ekspertizës. Ky bashkëpunim do t’i mundësojë shkollës të zbatojë kurrikulën e vlerësuar të Cambridge, e cila është e njohur për qasjen e saj gjithëpërfshirëse dhe të ekuilibruar ndaj të mësuarit.

Nxënësit do të përfitojnë nga një gamë e larmishme lëndësh, të cilat i lejojnë ata të hulumtojnë interesat e tyre, të zhvillojnë aftësi të të menduarit kritik dhe të përgatiten për arsimin e lartë dhe karrierën e ardhshme. Në kuadër të këtij akreditimi, mësimdhënësit e KCG School do të kenë mundësinë të trajnohen sipas programeve të Cambridge International Education nga mentorë me përvojë dhe profesonistë të këtij institucioni.

Nëpërmjet rrjetit të gjerë të Cambridge International Education, studentët do të lidhen me një komunitet global nxënësish, duke nxitur mirëkuptimin kulturor dhe duke lehtësuar bashkëpunimin ndërkombëtar.

Akreditimi i KCG School si një Cambridge International School dhe bashkëpunimi i  saj me Cambridge International Education shënon fillimin e një udhëtimi transformues.

Së bashku, ata nisin një mision për të formësuar të ardhmen e arsimit në Kosovë, duke zhbllokuar potencialin e pakufishëm brenda secilit nxënës dhe duke ushqyer gjeneratën e ardhshme të liderëve dhe zhvilluesve të vendit.

Në trend Ekonomi

Më shumë
Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Epidamn
Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate EXPO
BERZH dhe ENEF II financojnë Ujë Rugove me 6 milionë Euro për linjat e reja prodhuese

BERZH dhe ENEF II financojnë Ujë Rugove me 6 milionë Euro për linjat e reja prodhuese

Korporata Rugove
Loja që po bën të gjithë të marrin pjesë

Loja që po bën të gjithë të marrin pjesë

Petrol Company
Ejani festojmë bashkë ditëlindjen e parë të Vitaland – Sot krejt kemi me u kënaq

Ejani festojmë bashkë ditëlindjen e parë të Vitaland – Sot krejt kemi me u kënaq

Vitaland
Suksesi i jashtëzakonshëm i rTrust - mbi 4000 nënshkrime elektronike në më pak se një muaj

Suksesi i jashtëzakonshëm i rTrust - mbi 4000 nënshkrime elektronike në më pak se një muaj

Ekonomi
Kalo në kategori