Muajin e kaluar, u raportua që Facebook po testonte një veçori të re për aplikacionin e saj Messenger, në të cilën përdoruesit mund të mbronin mesazhet e tyre përmes Face ID.

Kjo do të thotë që kurdoherë që përdoruesit përpiqen të hapin aplikacionin, ata mund ta fshehin atë pas Face ID, në mënyrë që vetëm përdoruesit e autorizuar të jenë në gjendje të shohin mesazhet në aplikacion.

Lajmi i mirë për ata që janë të vetëdijshëm për sigurinë dhe privatësinë është se duket se mbështetja për Face ID është më në fund këtu.

Versioni i fundit i aplikacionit për pajisjet iOS është tani në dispozicion dhe përdoruesit do të kenë mundësinë e shtimit të Face ID. Do të ketë gjithashtu mbështetje për Touch ID për iPhone më të vjetër që nuk kanë sistemin e kamerave TrueDepth.

Kjo veçori njihet si App Lock dhe mund të aktivizohet përmes cilësimeve të aplikacionit.

Sa për përdoruesit e Android, App Lock do të vijë në muajt e ardhshëm, kështu që tani për tani, kjo veçori duket se është ekskluzive për pajisjet iOS.

Facebook në fakt prezantoi një veçori të ngjashme me WhatsApp në vitin 2019.

Duke pasur parasysh që Facebook zotëron WhatsApp, supozojmë se nuk do të jetë që ata do ta shtrijnë këtë veçori edhe për Messenger, prandaj sigurohuni që të keni versionin e fundit të aplikacionit nëse kjo është një veçori që dëshironi të keni.