Blerta Surroi, drejtoreshë e galerisë “Monet” ka dhënë detaje për ekspozitën me punimet e grave të Krushës që është mbajtur sonte (enjtje).

Ajo në emisionin “Pasdite” në RTV Dukagjini ka thënë se qëllimi i ekspozitës është që gratë e Krushës me produktet e tyre të qeramikës të integrohen në shoqëri.

“Arti është mënyra më e mirë e komunikimit, kështu që nëpërmjet artit ne duam të jemi më afër tyre”.

Surroi ka thënë gratë me shumë lehtësi kanë mësuar atë që trajnueset e tyre u kanë mësuar.

“Punimet e këtyre grave do të shiten, dhe paratë do të shkojnë te këto gra që i kanë punuar”, tha ajo përcjell Telegrafi.

Artistja e cila merret me pikturë dhe qeramikë, tha se ajo bashkë me artistë të tjerë kanë qenë tutorë të pjesëmarrëseve në projekt.

“Projekti është mbështetur nga programi “Culture4Change” me koordinatore Vala Blakçori, ndërsa tutore kemi qenë unë (Blerta Surroi) dhe Veli Blakçorri”./Telegrafi/

Ekspozitë nga gratë dhe vajzat e Krushës së Madhe

Ekspozitë nga gratë dhe vajzat e Krushës së Madhe Blerta Surroi, drejtoreshë e galerisë “Monet” ka dhënë detaje për ekspozitën me punimet e grave të Krushës.

Publiée par RTV Dukagjini sur Jeudi 11 octobre 2018