Dëmtimi nga dielli mund të shihet në një fotografi mbresëlënëse

Më shumë se 29 vjet kjo grua ka përdorur krem për rrezitje, por vetëm në fytyrë, jo në qafën e saj.

Dermatologu i cili e ka publikuar këtë fotografi në Twiter, në të cilën shihet qartë fytyra e një plake dhe si duket lëkura në vendet ku ka përdorur produktin për rrezitje.

Shihet qartë që lëkura e rrudhur në fytyrë është më pak e dëmtuar dhe e zhubravitur se në qafë, transmeton Telegrafi.

Ju mund të shihni qartë lëkurën më pak të rrudhur në fytyrë sesa një qafë, e cila është e të dëmtuar dhe e rrudhur.

Reklama

Drita ultraviolete, formë e padukshme e rrezatimit të diellit apo burimet artificiale siç është solariumi, mund të dëmtojnë qelizat e lëkurës dhe të shkaktojnë ndryshim të pariparueshëm të ngjyrës së lëkurës dhe shfaqjen e rrudhave.

Reklama

Ekspozimi UV është gjithashtu shkaku më i zakonshëm i kancerit të lëkurës dhe çdokush mund ta fitojë atë.

Për të shmangur dëmtimin e diellit, të gjithë – përveç foshnjave nën gjashtë muajsh – duhet të aplikojnë krem kundër diellit me SPF 15 ose më të lartë në të gjitha pjesët e ekspozuara të trupit përpara se të dalin jashtë nëse indeksi UV është tre ose më i lartë tre. Sa më i lartë të jetë faktori i kremit që aplikohet, aq më e mirë është mbrojtja nga rrezet UV.

Reklama

Rrezatimi UV është i pranishëm edhe gjatë dimrit dhe kur është me re, vetëm në sasi më të vogla, kështu që njerëzit duhet të mbajnë mbrojtje gjatë gjithë vitit, edhe kur është me re.

Reklama

Kalimi i kohës nën hije, mbajtja e syzeve të diellit, kapela dhe zgjedhja e veshjeve që mbulojnë lëkurën, gjithashtu ndihmojnë në mbrojtjen nga rrezet UV. /Telegrafi/