0Shares

Teste të shumta psikiatrike dhe metoda përdoren në mënyrë që ekspertët të përcaktojnë se çfarë ndodh brenda kokës së pacientëve për të mësuar se a u duhet ndihma.

Megjithatë, ekzistojnë dy pyetje të thjeshta të cilave mund t’u përgjigjet vetëm personi skizofrenik – apo gjenia i vërtetë.

Për të arritur rezultate sa më të sakta, përgjigje jepni në harmoni me ndjenjat tuaja. Vëmendjen kushtojani asaj që e shihni, e jo asaj se si do të duhej të dukej diçka, transmeton Telegrafi.

Shikoni fotografitë dhe jepni përgjigjen tuaj pyetjes, ndërkaq nën të do të mësoni zgjidhjen:

1. A është maska konvekse në njërën anë apo në të dyja?

2. A rrotullohet maska në një drejtim apo në dy drejtime?

PËRGJIGJJA:

1. Maska është konvekse vetëm nga njëra anë

2. Maska rrotullohet në drejtim të djathtë.

A jeni të krisur, apo gjeni?

Nëse të dy pyetjeve i keni dhënë përgjigje të gabuar, mos u brengosni – ju jeni person plotësisht i shëndetshëm. Nëse njëra nga përgjigjet ka qenë plotësisht e dukshme, ndoshta do të kishit mundur që të shkoni për konsultim te psikiatri.

Truri i personit të shëndetshëm shumë shpesh orientohet në vetëmbrojtje. Ai merr parasysh format artificiale dhe hijet shtesë dhe “përmirëson” fotografinë. Pranojmë iluzionin, deshëm apo jo ne.

Personat skizofrenikë nuk e kanë këtë imagjinatë. Truri i tyre nuk mund të vendosë lidhjen midis detajeve. Ata e shohin maskën mu ashtu siç është. Për ta ajo është konkave dhe rrotullohet në një drejtim.

Çfarë dallimi bën gjenialiteti?

Personat gjenialë posedojnë dy mënyra të të menduarit dhe janë në gjendje që të kalojnë nga njëri tip te tjetri.

Ata shohin iluzionin si persona normalë, mirëpo të njëjtin moment shohin edhe ku është caku. Nëse dëshirojnë, truri i tyre mund të pushojë “t’i besojë” mashtrimit. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)