Interpretimet e këtyre ëndrrave ndryshojnë

Reklama

Ëndrrat rreth rënies janë ndër më të zakonshmet dhe një nga arsyet përse shfaqen është shumë e thjeshtë. Në fakt, nëse rënien e përjetoni si rënie derisa bini në gjumë të thellë, arsyeja është mjaft e thjeshtë.

Mjekësia thotë se dy të tretat e njerëzve kanë përpëlitje hipnagogjike – lëvizje e pavetëdijshme e muskujve në kalimin nga vetëdija në gjumë.

Zakonisht ëndrrat e këtilla janë të lidhura me lodhje të madhe, transmeton Telegrafi.

Ndonjëherë ndodh që mu në atë moment ëndërrojmë se jem duke ecur apo duke vapuar, andaj lëvizja përputhet me hapin në të cilin ndiejmë sikur vërtet jemi duke rënë.

Reklama

Mirëpo, kur bëhet fjalë për ëndrrat e rënies, psikologët këtë e interpretojnë si tregues pasigurie, jostabiliteti apo ankthi.

Reklama

Interpretimi frojdian i shton edhe një kontekst erotik, kështu që një grua që ëndërron të bjerë shqetësohet për dëshirat dhe mundësinë që reputacioni i saj mund të “ngecë”.

Në librat e ëndrrave, një rënie nënkupton mungesën e kontrollit mbi një situatë jete, nevojën për të dalë nga një problem në dukje i pazgjidhshëm.

Humbja e ekuilibrit interpretohet si humbje e stabilitetit në një fushë të rëndësishme të jetës – në punë, në dashuri, në financa.

Interpretimi është i ndryshëm nëse ëndërroni se po bini me parashutë – mund të jetë një shenjë se po shpëtoni nga diçka negative dhe po rifitoni lirinë tuaj.

Reklama

Nëse ëndërroni që dikush tjetër po bie dhe ju po e shikoni, pyesni veten se çfarë simbolizon ai person për ju. /Telegrafi/

Reklama