Banka Qendrore e Evropës ka lëshuar një paketë emergjence prej 750 miliardë eurosh për të lehtësuar ndikimin e pandemisë së Coronavirusit.

Ajo do të blejë borxhin e qeverisë dhe kompanive në të gjithë Eurozonën, përfshirë atë të Greqisë dhe Italisë së trazuar nga COVID19.

Presidentja e Bankës Evropiane, Christine Lagarde shkruajti në Twitter se “nuk ka kufizim” angazhimi ndaj valutës euro.

Javët e fundit, BQE dhe qeveritë në të gjithë botën kanë deklaruar plane të mëdha stimulimi.

Programi i ashtuquajtur “Programi i Blerjes Emergjente” vjen gjashtë ditë pasi ZBB zbuloi masat që dështuan për të qetësuar tregjet duke vendosur presin mbi të për të bërë më shumë për të mbështetur ekonomitë e Evropës.

Lagardë tha se Banka Qendrore e Evropës do të bëjë gjithçka për të mbështetur euron në këto kohë të jashtëzakonshme. /Telegrafi/