Presidenti i SHBA-së, Joe Biden ka paralajmëruar se përhapja e dezinformatave për COVID-19 në mediat sociale po “vret njerëzit”.

Ai po i përgjigjej një pyetje nga një reporter në lidhje me rolin e pretenduar të “platformave si Facebook” në përhapjen e gënjeshtrave në lidhje me vaksinat dhe pandeminë.

Shtëpia e Bardhë ka rritur presionin ndaj kompanive të mediave sociale për të trajtuar dezinformimin, raporton bbc.

Facebook thotë se po ndërmerr “veprim agresiv” për të mbrojtur shëndetin publik, raporton bbc.

“Ata po vrasin njerëz”, u tha Biden gazetarëve të premten në Shtëpinë e Bardhë. “E vetmja pandemi që kemi është midis të pavaksinuarve”, shtoi ai.

Zyrtarët shëndetësorë amerikanë kanë paralajmëruar që rritja aktuale e vendit në vdekjet dhe infeksionet e coronavirusit po godet ekskluzivisht komunitetet e pavaksinuara. /Telegrafi/