LAJMI I FUNDIT:

Bebet që iu ngjajnë baballarëve janë më të shëndetshëm pas një viti

Bebet që iu ngjajnë baballarëve janë më të shëndetshëm pas një viti

Foshnjat që iu përngjajnë baballarëve janë më të shëndetshëm pas një viti – kjo sepse baballarët shpenzojnë më shumë kohë me ta, thotë një studim i ri

Reklama

Sipas hulumtimeve, ngjashmëria e inkurajon babanë që nuk jeton me fëmijën t’i shpenzojë 2.5 ditë më shumë gjatë muajit me fëmijën e tij – sepse është shumë i sigurt që fëmija është gjenetikisht i tij.

Dhe kjo rritje e kohës që e shpenzojnë bashkë babai me beben, rezulton në shëndet më të mirë të bebes sepse e redukton ekspozimin potencial ndaj dëmeve duke siguruar kujdes dhe mbikëqyrje më të madhe ndaj bebes, transmeton Telegrafi.

Dr. Solomon Polachek, një nga autorët e këtij hulumtimi, thotë se baballarët janë të rëndësishëm gjatë rritjes së një fëmije, dhe se lidhja baba-fëmijë e manifeston veten në shëndetin e bebes.

Këto zbulime vlerësohen të rëndësishme sepse mund të ndikojnë në rolin e babait te familjet delikate ku nëna është kujdestarja kryesore. /Telegrafi/