Në Audi, ata janë siguruar që gjenerata e katërt e rifreskuar në mënyrë adekuate e flamurit të tyre, e cila fshihet pas etiketës A8/S8, të mbetet ndër makinat më të dëshirueshme të klasit të lartë.

Në përputhje me trendin dhe kërkesën, Ingolstadt ofron gjithnjë e më shumë SUV, por ata nuk po heqin dorë nga sedanët e tyre, të cilët janë udhëhequr prej vitesh nga një model luksoz që fshihet pas etiketës A8 dhe arriti gjeneratën e katërt të paraqitur në edicionin pas trajtimi freskues..

Audi A8 i ridizajnuar nga jashtë ka një grilë radiatori me një pjesë edhe më të madhe dhe më të gjerë me edhe më shumë krom, dhe ka gjithashtu hapje paksa të ndryshme të parakolpit dhe strehë të reja të lehta të pajisura me teknologjinë më të fundit të matricës. Të reja janë edhe grafika në kupat e dritave dixhitale OLED të pasme, dhe A8 tani ofrohet për herë të parë në kombinim me elementët e trupit që janë karakteristikë për paketën e pajisjeve S Line. Lajmi është përmbyllur me nëntë ngjyra të reja të trupit.

Ndryshime të vogla në kabinë që sjellin materiale të nivelit të lartë përfshijnë edicionin më të fundit të panelit të instrumenteve dixhitale të Audi (Audi Virtual Cockpit) me një ekran opsional head-up dhe dy ekrane të pasagjerëve të pasmë në tastierën qendrore.

A8 i ridizajnuar fuqizohet nga motorët e famshëm turbo benzinë me tre dhe 4 litra me gjashtë dhe tetë cilindra të ndihmuar nga teknologjia hibride e butë dhe plug-in që ofrojnë nga 340 në 460 kf, dhe motori V6 turbodiesel me tre litra me 286 kf. mbetet në ofertë. Një transmetim automatik me 8 shpejtësi është përgjegjës për transmetimin e fuqisë në të dy akset (quattro) në të gjitha versionet.

Paralelisht me modelin standard, versioni më i fuqishëm pas etiketës S8 është rifreskuar në mënyrë të ngjashme, dhe fuqizohet nga një motor 4-litërsh V8 biturbo që zhvillon 571 kf.

Shitjet e “Osmica” të ridizajnuar do të fillojnë muajin e ardhshëm, me 99.500 euro të ndara për modelin bazë në Gjermani dhe 144.800 euro për S8 super të shpejtë, i cili arrin “qindën” për 3.8 sekonda. /Telegrafi/