LAJMI I FUNDIT:

“Zaha Hadid” me një vepër të re unike

“Zaha Hadid” me një vepër të re unike

Arkitektët e kompanisë “Zaha Hadid” nuk e kanë për herë të parë që marrin lëvdata me superlativa. Vepra më e fundit e vërteton këtë.

Firma ka zbuluar ditë më parë një ndërtesë në Pekin e cila mburret me çatinë më të madhe me tavan të hapur.

Firma sapo ka mbaruar ndërtesën e biznesit në Pekin, e cila është 45 kate e lartë e që ndodhet në lagjen Fengtai të kryeqytetit kinez. Pjesa e jashtme ka formën e një cilindri të harkuar, por pamja më e mrekullueshme është brenda, kur ngre kokën dhe sheh strukturën prej xhami e çeliku rreth 200 metra të lartë. /TCh/

Reklama