Ekzekutimi i një vrasësi mund të transmetohej drejtpërdrejt në televizion pasi ai u shpall fajtor për vrasjen e një gruaje që e refuzoi.

Mohamed Adel, 21 vjeç, u dënua me vdekje pasi u zbulua se kishte vrarë shoqen e klasës duke e goditur brutalisht me thikë në Egjipt, raporton themirror.

Gjykata u bëri thirrje deputetëve egjiptianë në parlamentin e vendit për të transmetuar ekzekutimin me shpresën se do t’i pengonte njerëzit të kryenin një krim të ngjashëm.

“Transmetimi, qoftë edhe pjesa e fillimit të procedurës, mund të arrinte qëllimin e parandalimit, i cili nuk u arrit duke transmetuar vetë dënimin”, shkruan në arsyetimin e gjykatës.

Reklama

Më 20 qershor, Adel vrau Naira Ashraf teksa ajo doli nga një autobus jashtë Universitetit Mansoura.

Reklama

Natyra e krimit ishte veçanërisht e zymtë pasi vrasësi i dënuar u pa duke e goditur vazhdimisht Nairan në kokë dhe duke u hedhur mbi të dhe ai gjithashtu e goditi me thikë në mënyrë të përsëritur.

Shikuesit e zemëruar kapën Adelin dhe ai u arrestua ndërsa Naira ishte shtrirë në shtrat me pak shanse për të mbijetuar pasi i ishte prerë fyti.

Adel u deklarua fajtor për vrasjen dhe u dënua me vdekje, një vendim që duhej t’i shkonte për miratim ‘myftiut të madh’ të Egjiptit, Dr. Shawki Allam.

Reklama

Gjyqtari Bahaeldin Al Merri tha në dënimin e tij “Gjykata deklaron se nuk mund të gjente aftësinë për mëshirë për dikë që nuk ishte vetë i mëshirshëm. Ndoshta vdekja juaj do të bëjë më shumë mirë si shembull për të tjerët sesa t’ju lejojë të jetoni”. /Telegrafi/

Reklama