LAJMI I FUNDIT:

Veseli propozon rritje të koeficinetit për punëtorët e arsimit në universitete

Veseli propozon rritje të koeficinetit për punëtorët e arsimit në universitete

Kuvendi i Kosovës po diskuton dhe pritet të miratojë në shqyrtim të dytë Projektligjin për buxhetin për vitin 2019, atë për pagat në sektorin publik dhe Projektligjin për detyrat, përgjegjësitë dhe kompetencat e Delegacionit Shtetërorë të Republikës së Kosovës në procesin e dialogut me Republikën e Serbisë.

Gjatë seancës, kryeparlamentari Kadri Veseli, ka propozuar dy amendamente shtesë, për punëtorët e arsimit në universitete, si dhe me Agjencinë Anti-Kurrupsion.


Veseli tha se për punëtorët e arsimit iu është premtuar rritje të koeficienti prej 0.1%.

Ndërkaq, ka propozuar që drejtorit të Agjencisë Anti-Kurrupsion , Shaip Havoll, t’i bëhet paga sa e deputetëve.