Para mbledhjes së liderëve nesër, ne duam të paralajmërojmë që një ndryshim në modelin zgjedhor është i nevojshëm dhe nëse kjo pikë nuk është e para liderëve që të diskutojnë, takimi i liderëve do të ishte i pakuptimtë, thonë nga partia e Unionit Demokratik Qytetar.

Nga atje thonë se ndryshimi i modelit zgjedhor është parakusht për demokracinë. Por autoritetet, për shkak të krimit, harruan premtimet e bëra para zgjedhjeve në drejtim të demokratizimit dhe zhvillimit të demokracisë parlamentare.

“Kuvendi është bërë si një makinë votimi dhe në vend që të kontrollojë qeverinë, por ndodhe e kundërta, qeveria kontrollon Kuvendin. Nëse zgjedhjet do të jenë në shtator, tetor apo mars, është e nevojshme të ndryshohet modeli zgjedhor, përndryshe asgjë nuk do të ndryshojë. Vetëm personazhet në kolltukë do të zëvendësohen, ndërsa krimi dhe nepotizmi do të vazhdojnë të lulëzojnë”, deklarojnë nga UQD.

Nga atje shtojnë se UQD do të luftojë fuqishëm për të ndryshuar modelin zgjedhor. Drejtësia është e pamundur pa një Kuvend të fortë që do të jetë një kontrollues, jo një autor, pa deputetët që do të votonin sipas bindjeve të tyre, ndërsa jo se si do të urdhërojë lideri atë. Deri atëherë, Zaev, Mickoski dhe Ahmeti thjesht flasin për një shtet të ligjshëm koti./telegrafi/