Për shkak të mënyrës moderne të jetës, të pasmet pësojnë të parat.

Nëse qëndroni gjatë ulur, këto ushtrime janë vetëm për ju.

Pos që do të keni muskuj të bukur dhe të fortë dhe qëndrim më të mirë dhe më të drejtë, edhe dhembjet e shpinës do të zbuten. Për këtë trening është e nevojshme t’i ndani vetëm 10 minuta dhe rezultatet do t’ju ngazëllejnë.

Me pak angazhim, do ta keni të definuar pjesën e sipërme të shpinës. Është mirë e njohur që pa muskuj të fortë të barkut nuk ka as qëndrim të drejtë, andaj ky trening fokusohet mu në muskuj të barkut, por i aktivizon edhe muskujt e shpinës.

Ushtrimet janë shumë të thjeshta, por për pajisje shtesë nuk keni nevojë fare. Rekomandohet që, nëse është e mundshme, këto ushtrime t’i bëni çdo ditë.

Qe si duket ky trening dhjetëminutësh: