Numri i kufizuar i Toyotas me një motor 1.6-litërsh turbo benzinë me tre cilindra ka shumë elemente edhe më argëtuese.

Një nga yjet e Motor Show në Tokio është pa dyshim Yaris GRMN i Toyota-s, i cili është firmosur nga Gazoo Racing, i cili do të prodhohet në vetëm 500 kopje dhe do t’u ofrohet vetëm klientëve në Japoni, gjë që nuk ishte rasti me gjeneratat e mëparshme që mund të blinin edhe entuziastët e veturave në Evropë, raporton autocar.

Yaris GRMN (Gazoo Racing Masters of Nürburgring) vazhdon të përdorë një motor 1.6-litërsh turbo benzine me tre cilindra që zhvillon 261 kuaj/fuqi dhe 360 Nm çift rrotullues, i shpërndarë në të dy akset nga një transmision manual me 6 shpejtësi me raporte të shkurtuara marshish.

Me akronimin GRMN dhe paketën opsionale Circuit, ka më pak kilogramë, më shumë karbon, trup edhe më të ngurtë, pezullim adaptiv (Bilstein), frena më të forta, rrota speciale 18 inç … Vetëm ulëset e errëta të profilizuara përpara mbeten në kabinën e errët. .

Një ngushëllim për klientët potencialë të GR Yaris të ofruar në Evropë është konfirmimi se në fund të vitit Toyota do të ofrojë opsionalisht disa nga komponentët e përmendur që përbëjnë Yaris GRMN, dorëzimi i të cilit për klientët në Japoni fillon në fillim të verës. /Telegrafi/