Tesla Model 3 tani është klasifikuar përsëri e sigurt nga “Consumer Reports” pavarësisht mungesës së sensorëve të radarit.

Në maj, Tesla dorëzoi Modelin e saj 3 pa sensorë radari.

Kjo rezultoi në disa kufizime në funksionet e rëndësishme të sigurisë të tilla si sistemi i paralajmërimit të përplasjes përpara (FCW) dhe frenimi automatik i emergjencës (AEB).

Këto funksione thjesht nuk ishin të disponueshme në modelet e reja, transmeton Telegrafi.

Tesla e kishte shndërruar sistemin e saj në vizion kompjuterik, që do të thotë se rrjetet nervore përdorin kamera për të mësuar se çfarë duhet të bëjë sistemi dhe çfarë jo.

Reklama

Instituti i Sigurimeve për Autostrada në SHBA (IIHS) tani ka shqyrtuar zyrtarisht sistemin e ri Tesla dhe është klasifikuar si e sigurt.

Reklama

Kjo është arsyeja pse “Raportet e Konsumatorit” përsëri e kanë përfshirë Modelin 3 si “të sigurt” në listën e tij kryesore + listën e automjeteve. /Telegrafi/