LAJMI I FUNDIT:

Diktatura

25 Artikuj

Demokracia perëndimore është më e dobët në këtë Luftë të Re të Ftohtë sesa që ishte në të parën

Demokracia perëndimore është më e dobët në këtë Luftë të Re të Ftohtë sesa që ishte në të parën

Opinione
New York Times: Piramida e diktaturës, basti i së ardhmes së Shqipërisë

New York Times: Piramida e diktaturës, basti i së ardhmes së Shqipërisë

Shqipëri
Sekretet e “Vilës nr. 31” të ish- diktatorit, Enver Hoxha, do të deklasifikohen, s’do të jenë më “Sekret Shtetëror”

Sekretet e “Vilës nr. 31” të ish- diktatorit, Enver Hoxha, do të deklasifikohen, s’do të jenë më “Sekret Shtetëror”

Shqipëri
Ngjashmëritë e diktaturës së Truhijos me atë të Enver Hoxhës

Ngjashmëritë e diktaturës së Truhijos me atë të Enver Hoxhës

Cult+
Mbështetësi i diktaturës: Partia nuk ka kryer asnjë krim

Mbështetësi i diktaturës: Partia nuk ka kryer asnjë krim

Shqipëri
Athina, demokracia dhe tiranët

Athina, demokracia dhe tiranët

Histori
Karakteri diktatorial i qeverisë së Fan Nolit

Karakteri diktatorial i qeverisë së Fan Nolit

Fakte
Gazetarë të medieve të huaja vizitojnë muzeun “Shtëpia me Gjethe”

Gazetarë të medieve të huaja vizitojnë muzeun “Shtëpia me Gjethe”

Shqipëri
Kalimi i kufijve: Një obsesion shqiptar i lindur nga izolimi

Kalimi i kufijve: Një obsesion shqiptar i lindur nga izolimi

Cult+
Liria pa kufi është e kundërta e lirisë

Liria pa kufi është e kundërta e lirisë

Analiza
“1984” përmes syve të një gruaje

“1984” përmes syve të një gruaje

Cult+
Rishfaqen nostalgjikët e diktatorit Enver Hoxha në Shqipëri, reagojnë të përndjekurit politikë

Rishfaqen nostalgjikët e diktatorit Enver Hoxha në Shqipëri, reagojnë të përndjekurit politikë

Shqipëri
Personaliteti autoritar

Personaliteti autoritar

Fakte
Roli i satirës në letërsi: Veprat që synojnë ta ndryshojnë botën!

Roli i satirës në letërsi: Veprat që synojnë ta ndryshojnë botën!

Fakte
Letërsia e para 100 vjetëve që e parashikoi të sotmen

Letërsia e para 100 vjetëve që e parashikoi të sotmen

Histori
Kush ju tha juve se unë vazhdoj të jetoj?

Kush ju tha juve se unë vazhdoj të jetoj?

Fakte
Populli dhe tirani…

Populli dhe tirani…

Fjala+
Dokumentar për gratë e persekutuara nga diktatura në Shqipëri

Dokumentar për gratë e persekutuara nga diktatura në Shqipëri

Shqipëri
Vepra e ndaluar e Petro Markos, ku “figura Enver Hoxhës del e dobët”

Vepra e ndaluar e Petro Markos, ku “figura Enver Hoxhës del e dobët”

Cult+
I vrarë prej çmimit Nobel!

I vrarë prej çmimit Nobel!

Analiza
Petrit Kumi, fotografi në kohën e diktaturës

Petrit Kumi, fotografi në kohën e diktaturës

Cult+
Arratisja e bujshme e dy motrave shqiptare: Nga Ksamili në Korfuz, mbi 12 orë not – çfarë ndodhi në gushtin e vitit 1984

Arratisja e bujshme e dy motrave shqiptare: Nga Ksamili në Korfuz, mbi 12 orë not – çfarë ndodhi në gushtin e vitit 1984

Shqipëri
Arratisje nga diktatura: Historia e familjes pogradecare që kaloi Ohrin me varkë

Arratisje nga diktatura: Historia e familjes pogradecare që kaloi Ohrin me varkë

Shqipëri
Asgjë pos të vërtetës: Trashëgimia e Orwellit dhe “1984”

Asgjë pos të vërtetës: Trashëgimia e Orwellit dhe “1984”

Fakte