Vitin e kaluar në Maqedoni janë shpërngulur 4082 persona, nga të cilët 2322 me qëndrim të përkohshëm, kurse 1760 me qëndrim të vazhduar.

Sipas Entit Shtetëror për Statistika (ESHS), më së shumti të shpërngulur ka nga Turqia (918 persona).

Përpos turqve, në Maqedoni janë shpërngulur edhe persona nga Serbia, Kosova, Maqedonia, madje dhe nga Gjermania./Telegrafi/