LAJMI I FUNDIT:

Rekomandohet hapja e qendrave të regjistrimit të automjeteve

Rekomandohet hapja e qendrave të regjistrimit të automjeteve

Me shtimin e masave mbrojtëse ndaj Covid-19 edhe Qendrat e Regjistrimit të Automjeteve janë lejuar të punojnë vetëm për raste urgjente.

E kjo ka bërë që në rrugë të qarkullojnë shumë automjete të paregjistruara.


Kjo situatë ka ndikuar shumë edhe të kompanitë e sigurimeve te të cilat sipas drejtorit të Shoqatës së Sigurimeve Sami Mazreku, të hyrat janë ulur për 50 për qind, krahasuar me muajt e parë të vitit.

Mazreku thekson se qytetarët mund të qarkullojnë pa regjistrim por jo pa sigurim, dhe se po i njëjti sigurim do të jetë i vlefshëm kur të regjistrohen automjetet pas hapjes së qendrave të regjistrimit, raporton televizioni pulbik.

Aktualisht në qendrat e regjistrimit të automjeteve mund të marrin shërbime vetëm rastet urgjente, ndërsa ende nuk ka informacione zyrtare se kur ato do të nisin punën me kapacitete të plota.

Më 16 mars Ministria e Brendshme ka marrë vendim që ofrimi i shërbimeve nga Agjencia për Regjistrim Civil të pezullohet përkohësisht, si masë për parandalim të Covid-19.

Në trend Lajme

Më shumë
Efekti

Efekti "TikTok", mbi 15 nxënëse të dy shkollave në Fushë-Kosovë dyshohet se i kanë gërvishtur duart e tyre

Arsim
Hapja e urës në Mitrovicë: Për disa

Hapja e urës në Mitrovicë: Për disa "rritje e tensioneve", për të tjerët "gjë e mençur"

Lajme
“Provat mund të na dërgojnë diku tjetër”- Elshani flet për serbin që u arrestua për spiunazh

“Provat mund të na dërgojnë diku tjetër”- Elshani flet për serbin që u arrestua për spiunazh

Siguri
Ndryshimet në skemën sociale, familjet në nevojë që kanë fëmijë mbi pesë vjeç mund të aplikojnë sërish për ndihmë financiare

Ndryshimet në skemën sociale, familjet në nevojë që kanë fëmijë mbi pesë vjeç mund të aplikojnë sërish për ndihmë financiare

Lajme
I zhdukur që nga 22 maji, Gëzim Trakaniqi nga Peja gjendet shëndosh e mirë

I zhdukur që nga 22 maji, Gëzim Trakaniqi nga Peja gjendet shëndosh e mirë

Komunat
Musliu: Kryqëzimi i fuqive në Mal të Zi - ndryshimi i kursit dhe arrestimi i Gjukanoviqit

Musliu: Kryqëzimi i fuqive në Mal të Zi - ndryshimi i kursit dhe arrestimi i Gjukanoviqit

Politikë
Kalo në kategori