LAJMI I FUNDIT:

Regjistrimi i popullësisë në Shqipëri: Çfarë ndodh nëse nuk ndodheni në shtëpi?

Regjistrimi i popullësisë në Shqipëri: Çfarë ndodh nëse nuk ndodheni në shtëpi?

Mirela është pjesë e grupit të anketuesve të INSTAT, që do të plotësojë pyetësorin e Censit në çdo familje.

Ajo do të bëjë regjistrimin e popullsisë dhe banesave në Njësinë Nr 9 në Tiranë.


Një anketues troket mesatarisht në 7 dyer çdo ditë, për të bërë pyetjet që lidhen me statusin civil, arsimin, punësimin, pronësinë e banesës, etj. Bashke me Mirelën ështe edhe Rudina, kontrollore e punës së anketuesve.

Por çfarë ndodh nëse anketuesi nuk gjen njeri në banesën që shkon për anketim.

Blerta Mujo, Përgjegjëse për statistikat e nivelit të jetesës në INSTAT tregon për RTSH si arrihet kontakti me qytetarët.

“Në momentin që nuk ka kontakt të parë, anketuesi me familjen pasi troket në banesë, i duhet të shkojë deri në tre herë. Pas mos kontaktimit në herën e parë, anketuesi lë një letër me të dhëna si numri i tel të anketuesit dhe dita kur anketuesi do të rikthehet në banesë”, tha Mujo.

Një anketues ka 200 banesa në ngarkim që duhet të realizojë regjistrimin e popullsisë dhe pasurive në afatin 6 javor sa zgjat procesi. Janë 7. 500 anketues në gjithë vendin që do regjistrojnë popullsinë.

Në trend Lajme

Më shumë
Udhëtimi pa viza nga 1 janari - sa muaj afat në pasaportë duhet të keni që të udhëtoni në Shengen?

Udhëtimi pa viza nga 1 janari - sa muaj afat në pasaportë duhet të keni që të udhëtoni në Shengen?

Lajme
Vendet mike dhe armike për Shqipërinë, dalin të dhëna nga Barometri

Vendet mike dhe armike për Shqipërinë, dalin të dhëna nga Barometri

Lajme
Analisti Arjan Curri: Prokuroria e Kosovës po dyshon se Naimi ka qenë në një lidhje jashtëmartesore me një burrë

Analisti Arjan Curri: Prokuroria e Kosovës po dyshon se Naimi ka qenë në një lidhje jashtëmartesore me një burrë

Lajme
Grabitje e armatosur në Ferizaj

Grabitje e armatosur në Ferizaj

Lajme
Avokatja nga Suedia: Nëse nuk do të zbulohej vrasja e Liridonës, bashkëshorti i saj Naimi, do të përfitonte 850 mijë euro nga sigurimi

Avokatja nga Suedia: Nëse nuk do të zbulohej vrasja e Liridonës, bashkëshorti i saj Naimi, do të përfitonte 850 mijë euro nga sigurimi

Lajme
Motivet e vrasjes së Liridonës, këshilltarja e Albulena Haxhiut përplaset me ish-hetuesin

Motivet e vrasjes së Liridonës, këshilltarja e Albulena Haxhiut përplaset me ish-hetuesin

Lajme
Kalo në kategori