LAJMI I FUNDIT:

Përse flokët e gjatë nuk janë për gratë më të moshuara

Përse flokët e gjatë nuk janë për gratë më të moshuara

Sapo të mbushë 50 vjeç, çdo femër duhet t’i presë shkurt flokët!

Ajo nuk ka pse t’u japë flokëve një “stil mashkullor”, por ajo duhet t’i shkurtojë flokët e saj në mënyrë të konsiderueshme – një grua duhet ta bëjë këtë kur i ka kaluar të pesëdhjetat.


Cilësia e flokëve varet nga folikuli nga i cili rriten. Nëse ushqimi i folikulave është normal, nëse nuk ka devijime në trup, nëse folikuli është i fortë, atëherë jep qime të mira, transmeton Telegrafi.

Ndonjëherë folikuli është aq i fortë sa që edhe amoniaku nga boja nuk i shkatërron flokët.

Por ndryshimet e lidhura me moshën ndikojnë në të gjithë trupin. Dhe zonjat e bukura kanë flokë të rralluar me kalimin në moshë dhe nuk ka asgjë për t’u turpëruar, ky është një proces i natyrshëm.

Sidomos kur hyjnë në menopauzë, flokët e grave janë më të rralla, më të holla dhe të prira për t’u dëmtuar. Dhe asgjë nuk ndihmon këtu.

Flokëve të vjetër u mungon lagështia, janë të prirë për t’u dredhur dhe për të rënë. Ndërsa ngjyrosja mund të kontribuojë vetëm në dëmtimin më të shpejtë.

Me kalimin e moshës, trupi i një gruaje fillon të prodhojë më pak estrogjen, një hormon përgjegjës për ciklin jetësor të qelizave të lëkurës dhe flokëve.

Por nuk janë vetëm zonjat të dënuara me rënien e flokëve. Dhe burrat vuajnë të njëjtën mundim.

Dhe kjo nuk është një traditë, të mos ju gënjejmë: Gratë e moshuara nuk kanë flokë të bukur të gjatë, sepse zakonisht janë të hollë dhe të thatë atëherë, dhe duken shumë keq. /Telegrafi/