LAJMI I FUNDIT:

Për shkak të kësaj pyetjeje ju dështoni në intervistën e punës!

Për shkak të kësaj pyetjeje ju dështoni në intervistën e punës!

Tingëllon krejtësisht e parëndësishme, por në fakt ju jeni duke u testuar dhe gjithçka varet nga kjo

Kjo është një pyetje që mund të fillojë një intervistë pune dhe përshtypja e parë është më e rëndësishmja.

“Më tregoni diçka për veten”, është një nga pyetjet më të zakonshme në intervistat për punë.


Edhe pse duket shumë e thjeshtë, përgjigjja e kësaj pyetjeje mund të jetë mjaft e vështirë, thotë drejtori ekzekutiv që ka realizuar mbi 30 mijë intervista.

“Më trego për veten tënde” është më shumë se një “akullthyes”: menaxherët e punësimit e përdorin këtë pyetje për të vlerësuar besimin tuaj dhe për të ndierë pulsin e qëllimeve dhe prioriteteve tuaja.

“Kur shkon për një intervistë pune, ju e nxirrni veten në treg pune. Lloji më i mirë i marketingut tregon të vërtetën, është konciz dhe tërheqës”, thotë William Vanderbloemen, drejtor ekzekutiv i një kompanie për kërkimin e drejtorëve ekzekutivë, transmeton Telegrafi.

Vanderbloemen ka intervistuar mbi 30.000 kandidatë për punë dhe ka shkruar disa libra se si të ndërtohet një karrierë e suksesshme.

Libri i tij “Bëhu njëbrirësh: 12 zakone të drejtuara nga të dhënat që veçojnë liderët më të mirë nga të tjerët” është botuar në nëntor 2023.

Kjo është pyetja më e vështirë për punë në të cilën të gjithë gabojnë
Lexo po ashtu Kjo është pyetja më e vështirë për punë në të cilën të gjithë gabojnë

Meqenëse pyetja “Më tregoni diçka për veten”, bëhet zakonisht në fillim të një interviste pune, është një mundësi e shkëlqyer për të bërë një përshtypje të parë të fortë te menaxheri i punësimit, shton Vanderbloemen Përgjigja juaj për këtë pyetje duhet të jetë një mini-test që nxjerr në pah një nga pikat tuaja të forta, përvojën përkatëse të së kaluarës dhe pse jeni të emocionuar për këtë punë.

“Kur u kërkoj kandidatëve të më tregojnë për veten e tyre, unë kërkoj vetëdije. Kandidatët e shquar janë ata që më tregojnë qartë se cilat janë pikat e tyre të forta dhe nga çfarë lloj pune marrin natyrshëm energji,” shpjegon ai. Është e rëndësishme të përshtatni përgjigjen tuaj për punën specifike për të cilën po intervistoni, duke u fokusuar në aftësitë dhe përvojën që janë më të rëndësishme.

Për shembull, nëse jeni duke u intervistuar për një punë zhvilluesi të softuerit në një startup teknologjik në rritje, mund të thoni:

“Në këtë pikë të karrierës sime, kam mësuar të kënaqem shumë duke punuar në një mjedis me ritme të shpejta dhe të shkathëta. Nuk mund të qëndroj ulur pa lëvizur dhe të bëj të njëjtën gjë çdo ditë, edhe jashtë punës, jam gjithmonë i etur për të marrë hobi të reja. Një gjë që unë “Ajo që më pëlqen në kompaninë tuaj është se ju jeni në një fazë rritjeje tani. Jam i emocionuar të kontribuoj në këtë rritje, të përshtatem fluturimthi dhe të mbështes punën e ekipeve të tjera si aq sa mundem”, tha ai.

Këto fjalë nuk duhet t’i thoni asnjëherë në një intervistë pune
Lexo po ashtu Këto fjalë nuk duhet t’i thoni asnjëherë në një intervistë pune

Gjithashtu, për një punë menaxheri të burimeve njerëzore, mund të shpjegoni pse ju pëlqen të lidheni me njerëzit dhe të ofroni një shembull të një kohe që e keni bërë në punë ose për një aktivitet jashtëshkollor, sugjeron Vanderbloemen. Së fundi, ai shton: “Nëse mund t’i tregoni intervistuesit pse jeni i lidhur me kompaninë në një mënyrë të caktuar dhe se si kjo përputhet me pritjet e rolit, do t’i mahnitni ata.” /Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
Qyteti më i afërt me qiellin quhet

Qyteti më i afërt me qiellin quhet "ferri në Tokë": Jetëgjatësia është 35 vjet dhe askush nuk dëshiron të shpërngulet

Udhëpërshkrime
Doktori i astrofizikës vdiq për 7 minuta, më pas zbuloi se çfarë pa

Doktori i astrofizikës vdiq për 7 minuta, më pas zbuloi se çfarë pa "në anën tjetër"

A e dini se...
Pse folia e aluminit ka një anë me shkëlqim dhe tjetrën të thatë?

Pse folia e aluminit ka një anë me shkëlqim dhe tjetrën të thatë?

A e dini se...
Njerëzit vetëm tani po e kuptojnë se çfarë përfaqëson kodi QR pas 20 vjetësh

Njerëzit vetëm tani po e kuptojnë se çfarë përfaqëson kodi QR pas 20 vjetësh

A e dini se...
Këto janë femrat të cilat kanë seksin më të mirë dhe orgazmën të shpejtë

Këto janë femrat të cilat kanë seksin më të mirë dhe orgazmën të shpejtë

Intimitet dhe Pasion
Pse duhet të vendosni një monedhë në frigorifer sa herë largoheni nga shtëpia? Njerëzit u shokuan kur e mësuan arsyen

Pse duhet të vendosni një monedhë në frigorifer sa herë largoheni nga shtëpia? Njerëzit u shokuan kur e mësuan arsyen

A e dini se...
Kalo në kategori