Lajm i mirë / lajm i keq për ata që tashmë e dinë se do të blejnë një PlayStation 5. Lajmi i mirë është se porositë paraprake filluan në 12 të ditës së sotme. Lajmi i keq është se ato gjithashtu janë shitur tashmë.

Disa orë pasi Sony njoftoi datën e lëshimit dhe çmimin e PlayStation 5, porositë paraprake u rritën. Disa shitës me pakicë, përfshirë Best Buy, Amazon, Target dhe GameStop, shkuan drejtpërdrejt me faqet e tyre të porositjes paraprake për PS5 dhe të gjitha këto kompani kishin fat, transmeton Telegrafi.

Të gjithë duket se i kanë shitur pajisjet brenda më pak se 24 orësh dhe nuk ka asnjë tregues se kur ose nëse do të jetë në dispozicion shumë shpejtë.

Për shembull, në faqen e Amazon shkruan: “Aktualisht i padisponueshëm. Ne nuk e dimë se kur apo nëse ky artikull do të kthehet në magazinë” për të dy versionet. Target këshillon klientët të kontrollojnë përsëri më vonë, duke treguar që nuk pret më shumë para-porosi.

Në këtë pikë, duket se shansi juaj i vetëm është të regjistroheni direkt me Sony. Muajin e kaluar, ajo postoi një faqe para-porosie vetëm për ftesa në faqen e saj të internetit.

Një mungesë e njësive të PlayStation 5 nuk ishte e papritur. Në fillim të kësaj jave, është raportuar se prodhimi i PS5 u zvogëlua nga 15 milionë njësi në 11 milionë, sipas Bloomberg. /Telegrafi/