Shkrimtari shqiptar që jeton në Finlandë, Pajtim Statovci, është nominuar për çmimin të rëndësishëm letrar në ShBA.

Me librin e tij “Zemra e Tiranës”, Statovci është në mesin e dhjetë shkrimtarëve në garën për çmimin prestigjioz “National Book Award”.

Veprat e Statovcit janë përkthyer në disa gjuhë dhe kanë fituar disa çmime.