OnePlus tashmë ka reklamuar zyrtarisht OnePlus 6 dhe do të jetë i dedikuar për shpejtësinë. OnePlus 6 do të ofrojë kontrolle gjestesh tepër të shpejta.
Kjo informatë vjen menjëherë pasi Apple thuhet se po shqyrton kontrollet e reja të gjesteve të prekura për një iPhone të ardhshëm.
 
Tiparet e reja të gjestit në OnePlus 6 do të jenë të ngjashme me ato të OnePlus 5T Oxygen OS pas përditësimit me Android Oreo. Kjo duhet të thotë lëvizje gjestesh të thjeshta për t’u kthyer prapa, në shtëpi ose në shumë aplikacione. Natyrisht kjo mund të nënkuptojë më shumë, por do të duhet të presim për të parë se ç’është ky fakt.
Detajet tjera të konfirmuara zyrtarisht përfshijnë një Qualcomm Snapdragon 845 CPU, 8GB RAM dhe 256GB hapësirë ​​ruajtëse. OnePlus pritet të lansojë OnePlus 6 në maj apo qershori.