OBRM-PDUKM thotë se :kuadri Vllado Buçkovski është përpjekje e dëshpëruar e Zaevit që të gjejë viktimë dhe t’ia shkruajë disfatën” dhe “emërimi i Buçkovskit është vërtetim se LSDM vlon”.

Ata shtojnë Zaev ndan funksione dhe përpiqet të gjejë aleatë për ta mbrojtur karrigen e tij dhe se për shkak të politikave të tij në pikëpyetje është krahas pozitës së kryeministrit është edhe pozita e kreut të LSDM-së.

“Zaev duhet të përgjgiet se çfarë saktësisht po negocion me Qeverinë e Bullgarisë gjatë kësaj fundjave dhe a po tregtohet me historinë, gjuhnën, identitetin dhe pakicën maqedonase”, thonë nga OBRM-PDUKM.

Ata pyesin pse Zaev refuzoi konsensuin për këtë çështje./Telegrafi/