Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovë dhe në spitalet e përgjithshme rajonale janë duke u trajtuar 762 pacientë me COVID, prej tyre 662 të konfirmuar me këtë virus, kurse 43 janë në gjendje të rëndë.

Sipas Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK) nga 762 pacientë që po trajtohen, 662 raste janë të konfirmuar me Sars-Cov-2, 43 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësor si dhe 590 të tjerë janë nën asistim të oksigjeno-terapisë.

QKUK ka të shtrirë 319 pacientë, kurse spitalet e përgjithshme kanë 443 persona që trajtohen për COVID-19.

Rporti për Klinikat e QKUK-së dhe për spitalet e përgjithshme:

Në QKUK janë të shtrirë 319 pacientë:
270 të konfirmuar me Sars Cov-2
23 në gjendje të rënduar
256 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:
Klinika Infektive, 117 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 64 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 34 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 71 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 4 pacientë
Mjekimi Intensiv -COVID, 23 pacientë + 5 në intensiven e Klinikës Infektive
Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 443 pacientë:
392 të konfirmuar pozitivë
20 në gjendje të rënduar shëndetësore
334- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:
Spitali i Prizrenit, 66 pacientë
Spitali i Gjakovës, 70 pacientë
Spitali i Pejës, 101 pacientë
Spitali i Gjilanit, 80 pacientë
Spitali i Ferizajt, 63 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 44 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 19 pacientë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike (IKSHPK) ka regjistruar të shtunën në Kosovë tetë viktima me coronavirus, kurse në 24 orët e fundit janë regjistruar 498 raste të infektimit me këtë virus, pas testimit të 2,835 mostrave.

Prej 13 marsit, kur janë regjistruar rastet e para të infektimit, autoritetet shëndetësore në Kosovë kanë regjistruar 101,153 pacientë me këtë virus.

Prej tyre 2,061 kanë vdekur.

Kosova ka nisur procesin e vaksinimit kundër coronavirusit më 29 mars, pas sigurimit të 24,000 dozave të vaksinës AstraZeneca, përmes programit COVAX i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, i cili ka për qëllim shpërndarjen e vaksinave në vendet e varfra.

Është thënë se Kosova do të pranojë edhe 76,800 doza tjera të vaksinës së AstraZeneca nga ky program në periudhën prill-qershor, ashtu sikurse mbi 100,000 doza të vaksinës Pfizer/BioNTech, deri në fund të qershorit. /Telegarfi/