Një aktivitet i veçantë u organizua ne rastin e 15-vjetorit të çeljes së Muzeut “Bratko” në Korçë, brenda të cilit qëndron një koleksion i pasur me vlera orientale.

Muzeu u hap në qershor të vitit 2003, duke përmbushur ëndrrën e Dhimitër Mborjes (1903-1990), artist, fotograf dhe koleksionist artit aziatik dhe antikuareve.

Në këtë muze ekspozohen 432 objekte, si piano, altar kinez, veshje për gra japoneze, funde e rripa kineze, shpatë indoneziane, medalje evropiane, piktura japoneze, fotografi të ndryshme të cilat Mborja i ka realizuar kur shërbente në Ballkan me mision të OKB-së.

Pamjet fotografike janë krejt të veçanta. Ato tregojnë historinë shoqërore e kulturore menjëherë pas luftës si dhe rolin e rëndësishëm që luajti gjeneral Macarthuri në rindërtimin ekonomik dhe institucional të Japonisë. /ata/