0Shares

I ndritshëm, plot ngjyra dhe asnjëherë i njëjtë, Italia është shteti pa të cilin civilizimi evropian nuk do të ishte i njëjtë.

Duket se çdo gjë që dimë dhe dashurojmë vjen nga ky vend: pikturat, arkitektura, muzika, ushqimi, etj.

Të gjithë turistët flasin me entuziazëm dhe admirim për peizazhin vërtet unik italian – pra nuk është e vështirë se si ky vend ka shërbyer si inspirim i vërtet për artistët më të mahnitshëm të Renesancës dhe kompozitorët e ndryshëm.

E çfarë tjetër do të bënit nëse do të kishit një pamje të tillë të alpeve, të ujërave të kaltër të detit Adriatik? Ju pëlqej apo jo, me pamje të tilla edhe ju do të bëheshit Leonardo Da Vinci, Botticelli, Vivaldi, Puccini.

Telegrafi më poshtë ju sjellë disa fotografi të vendeve të ndryshme të Italisë, e të cilat vërtet se do t’ju magjepsin me pamjen e tyre.

Kështjella Brunnenburg, Itali Veriore

Venicë

Rrugët e Seranos

Pamje e Manarolas

Një fermë në Trentino Alto Adige

Bregu i Ishullit Capri

Katedralja e Milanos

Qyteti i Sant’ Agata de’ Gotit, provincë e Beneventos në regjionin italian të Campanias

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)