Një milioner pretendon se ka shpikur një hapësirë ​​të sigurt për njerëzit e pastrehë për të fjetur.

Peter Dawe beson se shpikja e tij e çuditshme mund të bëhet e njohur globalisht dhe të ndihmojë të pastrehët në të gjithë botën.

Dizajni, në thelb dy koshat e bashkuar së bashku, është tallur në mediat sociale me njerëzit që e quajnë atë “keqbërës” dhe ” përbuzës”, transmeton Telegrafi.

Por manjati i teknologjisë, nga Ely, Cambridgeshire, tani planifikon të bëjë një video në YouTube duke u treguar njerëzve se si të krijojnë strehën e tyre, për të cilin ai thotë se kushton vetëm 120 euro.

65-vjeçari Dawe bëri miliona pasi themeloi Unipalm, ofruesin e parë të internetit në Mbretërinë e Bashkuar tregtare

Ai tha se erdhi me idenë për të ndërtuar vende për të pastrehët, pasi u përpoq të krijonte një makinë elektrike nga koshat.

Shpikësi tha që ndërtimi i strehës ishte i lehtë. Ai pohoi: “Ishte përfundimisht më mirë dhe më qetë se sa të flinte në tokë.

“Është vërtet komode, e rehatshëm dhe e sigurt”.

Por njerëzit kanë hedhur në erë sipërmarrësin e pasur, duke thënë se duke u kërkuar njerëzve të pastrehë të futen në ‘shpikjen’ e tij – e cila duket si dy kosha që janë rrëzuar – është duke u sjellë keq dhe në mënyrë përbuzëse.

Sidoqoftë, Z. Dawe ndryshoi mendimet e njerëzve – duke argumentuar se ishte shumë më keq sesa të jesh duke fjetur në shi dhe në të ftohtë.

Pasi qëndroi brenda koshave për 20 minuta, ai arriti në përfundimin se koshat mund të ruanin rrobat e dikujt dhe shtratin e tij gjatë ditës – duke e mbrojtur atë nga moti i pafavorshëm.

“Unë nuk jam duke zgjidhur pastërtinë ose problemin e ashpër të gjumit, unë thjesht po e lehtësoj atë ose ua jap atyre mundësinë”, shpjegoi ai. /Telegrafi/