LAJMI I FUNDIT:

Metodat e gjysheve për zbulimin e gjinisë së foshnjës

Metodat e gjysheve për zbulimin e gjinisë së foshnjës
Expecting girl or boy

Mos u befasoni nëse dikush që e shihni për herë të parë në jetë ofrohet për të qëlluar se cilës gjini i takon foshnja të cilën e keni në bark.

Me qindra vite, shtatzënat u kanë besuar metodave të ndryshme të plakave për zbulimin e gjinisë së foshnjës, ndërsa ka ndodhur që nganjëherë ta kenë qëlluar e nganjëherë jo.

Ndërkaq, edhe pse fjalët e gjysheve nuk janë edhe aq të sakta, megjithatë janë më interesante se amniocenteza dhe ultrazëri, transmeton Telegrafi.

Më poshtë do të paraqesim disa nga “diagnostikimet” më të vjetra për gjininë e foshnjës, ndërsa ju mund të argëtoheni duke i bërë këto teste.

Është vajzë nëse:

• Keni mundime në mëngjes në fillim të shtatzënisë
• Rrahjet e zemrës së foshnjës janë së paku 140 herë në minutë
• Ndjeni rëndesë në ije dhe në prapanicë
• Gjiri i majtë është më i madh se i djathti
• Flokët tuaja marrin shndritje në të kuqe
• Barku është në formë të shalqirit
• Ju hahen ëmbëlsira
• Ju pihet lëng portokalli
• Shpesh jeni idhnake
• Ju dalin puçrra
• Nuk ju hahen cungat
• Gjinjtë fillojë t’u rriten që në fillim të shtatzënisë
• Ktheheni në jug kur flini
• Nëse shuma e viteve tuaja në momentin kur keni ngelur shtatzënë dhe numri rendor i muajit kur keni mbetur shtatzënë, japin numër tek

Është djalë nëse:

• Nuk keni mundim në mëngjes në fillim të shtatzënisë
• Rrahjet e zemrës së foshnjës suaj janë më pak se 140 herë në minutë
• Ndjeni rëndesë në pjesën e përparme të barkut
• Barku juaj duket si top basketbolli
• Aureolat e gjinjve tuaj janë dukshëm të errëta
• Ju hahet njelmët dhe thartë
• Ju hahet mish dhe djathë
• Qimet në këmbë ju rriten shpejtë
• Duart i keni të thata
• Ktheheni kah veriu kur flini
• Babai i ardhshëm trashet
• Jeni zbukuruar
• Urina është me ngjyrë të verdhë të ndritshme
• Hunda u zgjerohet
• Nëse unaza e varur në një pe fillon të rrotullohet mbi bark
• Keni kokëdhimbje
• Nëse shuma e viteve tuaja në momentin kur keni ngelur shtatzënë dhe numri rendor i muajit kur keni mbetur shtatzënë, japin numër çift

/Telegrafi/