Kandidati i Lidhjes Demokratike të Kosovës për kryetar të Gjilanit, Lutfi Haziri ka pranuar humbjen e kësaj komune duke i uruar fitore kundërkandidatit të tij, Alban Hyseni, i cili vjen nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje.

Pas publikimit të rezultateve preliminare nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, Haziri i cili është kryetar aktual i Gjilanit, ka thënë se në kuvend komunal LDK është shumicë.

“Zgjidhën tashmë kryetarin e ri të cilin tashmë në emër të LDK dhe në emër tim e përgëzoj për rezultatin e arritur. Zotëri Alban Hysni do të jetë kryetar i zgjedhur i Gjilanit pasi që të konfirmohen rezultatet nga ana e KQZ-së dhe e ka urimin tim të parë si kryetar në detyrë. Nga nesër do të vazhdoj të ndërtoj ekipe për tranzicion sipas detyrës zyrtare duke qenë kryetar në detyrë do të përgatis të gjithë infrastrukturën dhe bartjen e detyrave sipas përgjegjësive që më takojnë”, ka thënë Haziri në një konferencë për media.

Haziri ka thënë se do të vazhdojë nga kapacitete të tjera politike të jetë i përfshirë në zhvillimin e qytetit të Gjilanit.

“Tanimë ai(qytetari) nuk e ka bërë askënd humbës në këtë qytet, LDK-së ia ka dhënë partinë e parë në Kuvend me shumicë të madh e cila do të vazhdon të punojë, të ndërtojë e të bashkëpunojë me të gjithë ata që e duan Gjilanin, ndërsa Vetëvendosjes ja ka besuar kryetari ne komunës”, ka shtuar Haziri.

Ai ka thënë se LDK është parti e parë larg Lëvizjes Vetëvendosje në kuvend komunal, duke shtuar se si parti e parë në kuvend do të bëjnë punën e tyre në të mirën e qytetit.

Haziri i LDK-së e ka humbur garën për Gjilanin me vetëm rreth 700 vota më pak se Hyseni i Lëvizjes Vetëvendosje, sipas rezultateve preliminare të KQZ-së.