LAJMI I FUNDIT:

Kujdes: Përse femrat “skanojnë” njëra-tjetrën

Kujdes: Përse femrat “skanojnë” njëra-tjetrën

A keni pyetur ndonjëherë përse damat kanë aftësinë që të skanojnë pjesëtaret e tjera të gjinisë femërore?

Fjala është për kujdesin, sepse në këtë mënyrë analizojnë rivalet potenciale, transmeton Telegrafi.


Të intervistuarat kanë pasur për detyrë që të bëjnë testin standard të kujtesës në të cilin nga tre sekonda kanë shikuar fytyra të ndryshme dhe pastaj u janë përgjigjur pyetjeve se a i kanë parë më herët ata persona.

Është konstatuar që femrat në lidhje të tjera më mirë i mbajnë në mend fytyrat e pjesëtareve të gjinisë së bukur e të damave beqare.

Psikologët këtë memorie e sqarojnë me nevojën e femrave që të mbrojnë partnerin nga rivalet potenciale.

Damat në lidhje shumëvjeçare janë të stërvitura që t’u kushtojnë kujdes femrave të tjera, sepse i konsiderojnë si rivale të cilat do të mund t’ua marrin partnerin, kanë theksuar shkencëtarët e Universitetit Abertay. /Telegrafi/