Fragmenti i mozaikut që ndodhet në transeptin e Bazilikës së Madhe në parkun kombëtar të Butrintit në Sarandë, do të jetë i hapur për vizitorët gjatë gjithë sezonit turistik 2019.

Reklama

Procesi i hapjes së mozaikut tërhoqi menjëherë vëmendjen e vizitorëve, ndërkohë që Bazilika e Madhe në Butrint është një ndër monumentet më të rëndësishme arkitekturore dhe pjesë e itinerarit kryesor turistik.

Parku Kombëtar i Butrintit me rrënoja mahnitëse greke, romake, osmane, i ndodhur në pjesën jugperëndimore të vendit, është një nga destinacionet kryesore të vizitorëve vendas, por edhe turistëve të huaj. Ky park ofron numër të konsiderueshëm vendesh arkeologjike dhe konsiderohet si një “mikrobotë e historisë shqiptare”.

Reklama