0Shares

Google ka publikuar rezultatet e fundit financiare për tremujorin e katërt të vitit 2012, dhe për këtë periudhë të vitit të ardhurat e Google ishin 14.42 miliardë dollarë, apo 36 për qind më shumë krahasuar me tremujorin e njëjtë në vitin 2011.

Google gjithashtu zbuloi të ardhurat e përgjithshme të kompanisë për vitin e kaluar, të cilat paraqesin një shumë masive prej 50 miliardë dollarëve, ndërsa nga 14.42 miliardë sa kishte qarkullim për tremujorin e katërt, Google regjistroi 2.89 miliardë si fitim neto.

Disa gjëra të cilat nuk ishin të përfshira në shifrat e publikuara nga Google ishin edhe shitja e njësisë Motorola Home për 2.35 miliardë dollarë, si dhe të hyrat e Motorola Mobility e cila kishte të ardhura prej 1.51 miliardë dollarë por që kompania operoi me humbje, të cilat arrijnë shumën prej 152 milionë dollarëve.

Humbjet e regjistruara nga Motorola janë mjaft të parëndësishme në aspektin e të ardhurave të përgjithshme të Google, por do të jetë interesante për të parë nëse Google do të mund ta kthejë Motorola’n në një kompani fitimprurëse, përmes lansimit të telefonit shumë të përfolur – modelit Motorola X Phone. / Telegrafi /

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)