Shtëpia e lindjes së At’ Gjergj Fishtës, shtëpia muze e restauruar, por i kyçur, si dhe Kuvendi i Troshanit, është trekëndëshi fishtjan në Lezhë.

Studiuesin Dom Nikë Ukgjinin e botuesi i Fishtës, Frano Kullin, risjellin në vëmendje vlerat kulturore dhe atdhetare të poetit e shkrimtarit kombëtar.

Ukgjini bën thirrje për rikthimin e vëmendjes së këtyre figurave si ushqim shpirtërore e frymëzim për politik[n e sotme. Ndërsa, Kulli kujton 50 vjet ndalimi të veprës së Fishtës nga komunizmi, por edhe indiferencën 30-vjeçare në demokraci. /Abc News/