Ekspertët kanë provuar prej kohësh që kamera e shpejtësisë Leivtec XV3 ndonjëherë mat shpejtësi të pasakta. Sidoqoftë, ai qëndroi ende në përdorim. Tani prodhuesi po ndalon pajisjen – shumë vonë, thonë kritikët.

Kishte tashmë një dyshim në vitin 2019 dhe prova që nga vera e kaluar: Kamera me shpejtësi XV3 nga prodhuesi Leivtec ndonjëherë ka gabime në matje. Me fjalë të tjera, ndonjëherë mat shpejtësi të pasakta. Sidoqoftë, pajisja mbeti në punë. Deri tani.

Është një provë e thjeshtë me të cilën Leivtec XV3 u përball në gusht të vitit 2020: Dy kamera identike të shpejtësisë matin shpejtësinë e së njëjtës makinë – natyrisht, rezultatet duhet të jenë identike. Por nuk ishte kështu. Të dy pajisjet treguan shpejtësi të ndryshme, gabimi i matjes është jashtë një vlere kufitare të lejuar.

Kamera e shpejtësisë dështoi. Pra, është përcaktuar që nga vlerësimi i testit në tetor 2020. Sipas informacionit aktual nga një avokat nga Berlini, gabimi i matjes duhet të jetë deri në 20 km / orë, transmeton Telegrafi.

Autoriteti federal ndërhyn

Testet e mëtejshme nga ekspertët do të konfirmojnë se matjet e pasakta mund të ndodhin akoma. Megjithëse Leivtec ka shkruar një manual të ri operativ. Megjithatë, rezultatet e tyre janë ende në pritje.

Tani, në mars 2021, prodhuesi do të përgjigjet përsëri – por jo me udhëzime të reja.

Me këtë, prodhuesi jo vetëm që duhet të merret me zemërimin e shoferëve të panumërt, por edhe me pakënaqësinë e atyre që blejnë pajisjen e tij. Dhe ka mjaft prej tyre. /Telegrafi/