LAJMI I FUNDIT:

FMN-ja vlerëson lart bashkëpunimin me guvernatorin e BQK-së, Fehmi Mehmeti

FMN-ja vlerëson lart bashkëpunimin me guvernatorin e BQK-së, Fehmi Mehmeti

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) e cila është një agjenci kryesore financiare e Kombeve të Bashkuara dhe një institucion financiar ndërkombëtar, me seli në Washington i përbërë nga mbi 190 vende, në një shkrim të postuar në Facebook, ka vlerësuar lart bashkëpunimin me guvernatorin e Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Fehmi Mehmeti.

Reklama

Në këtë postim është cituar guvernatori Mehmeti ku thuhet se asistenca teknike e FMN-së ka pasur një ndikim të madh në forcimin e kapaciteteve të Bankës Qendrore.

“Asistenca teknike e FMN-së ka pasur një ndikim të madh. Mbështetja fillestare na ndihmoi të vendosim funksionet kryesore të institucionit tonë duke formësuar strukturën e sistemit tonë financiar dhe stabilitetin e tij; mbështetja e vazhdueshme po na ndihmon në forcimin e qeverisjes dhe kapaciteteve tona teknike që janë të nevojshme për përballen me sfidat e reja dhe kompleksitetin në rritje të rreziqeve dhe pasigurive globale”, ka thënë Mehmeti që citohet në postimin e FMN-së.

Çfarë është Rishikimi i Stabilitetit të Sektorit Financiar (FSSR) i FMN-së?

Është një instrument për zhvillimin e kapaciteteve që ofron një bazë diagnostike, identifikon dobësitë kryesore në sistemet financiare dhe kapacitetet institucionale dhe zhvillon një plan veprimi afatmesëm me prioritet për reformat e sektorit financiar të renditura mirë, dhe gjithashtu plotësohet nga zhvillimi i kapaciteteve përcjellëse aty ku nevojitet më së shumti.