Flamurtari

Klubi futbollistik Flamurtari është klub profesionist me vendndodhje në Prishtinë i themeluar në vitin 1968.

  • Lajmet e Fundit
  • Ndeshjet
  • Lojtarët
  • Historia
  • Fansat

Flamurtari aktualisht luan në nivelin më të lartë të futbollit kosovar.

Në vitin 1968 u themelua nga katër miq. Rizah Ismaili me vëllain e tij Ismet Ismaili dhe Ibrahim Prapashtica me vëllain e tij Fehmi Prapashticë.

Emri i klubit u propozua nga Agim Sedllari.

Flamurtari ishte finalist i Kupës së Kosovës në sezonin 2006-07, ku humbi 3-0 në penallti ndaj Lirisë në finalen e zhvilluar në Prishtinë.

Nga viti 1992 deri në vitin 1999, Flamurtari e ka fituar Kupën e Kosovës dy herë.

Flamurtari është ekipi i dytë më i madh në Prishtinë.