Kryeministri spanjoll Mariano Rajoy, bisedoi në telefon me presidentin amerikan Donald Trump, njoftoi Qeveria spanjolle.

Gjatë bisedës 15-të minutëshe Rajoy ka theksuar se shteti është në pozicionin më të mirë që të jetë partner i Qeverisë së re amerikane në Evropë.

Ai ka shtuar se rritja e BPV-së të Spanjës për më shumë se tre për qind e vendos shtetin në pozitë të mirë që të jetë ndërmjetësues mes SHBA-së, Amerikës Jugore, Afrikës Veriore dhe Lindjes së Afërt.

Kryeministri spanjoll ka theksuar se falë investimeve spanjolle në SHBA janë hapur 80.000 vende pune.

Trump edhe Rajoy kanë biseduar edhe për çështje të sigurisë, për takimin e liderëve të NATO-s në maj dhe në bashkëpunim mes të dy shteteve në luftën me terrorizimin ndërkombëtar.