LAJMI I FUNDIT:

A e dini se sa kohë mund të lihen rrobat në rrobalarëse?

A e dini se sa kohë mund të lihen rrobat në rrobalarëse?

E keni aktivizuar rrobalarësen, keni dalë dhe keni kaluar gjithë ditën jashtë? Ja sa mund të qëndrojnë rrobat e lagura në kazanin e rrobalarëses!

Pothuajse të gjithë kanë larë rroba në rrobalarëse dhe të paktën një herë kanë harruar t’i nxjerrin ato nga rrobalarësja.


Kjo mund të ndodhë kur përdorni rrobalarësen në mbrëmje, flini dhe harroni t’i tendosni për t’u tharë rrobat në mëngjes, ose kur keni obligime gjatë ditës, dilni nga shtëpia dhe ktheheni vonë në mbrëmje. Pastaj shumë njerëz pyesin nëse rrobat thjesht duhet të thahen në vig ose të lahen përsëri, transmeton Telegrafi.

Përse në rrobalarëse duhet futur një pecetë të njomë kur i lani rrobat: Truk të cilin do ta përdorni të gjithë!
Lexo po ashtu Përse në rrobalarëse duhet futur një pecetë të njomë kur i lani rrobat: Truk të cilin do ta përdorni të gjithë!

Sa kohë mund të qëndrojnë rrobat e lagura në kazan?

Mund të qëndrojë në rrobalarëse deri në 12 orë pas larjes, por në kushte të caktuara. Rrobalarësja përmban baktere dhe myk dhe kur është bosh, mund të lëshojë një erë të pakëndshme.

Nëse është kështu, edhe rrobat që hiqni menjëherë pas larjes do të kenë një erë të pakëndshme, e cila do të jetë edhe më e theksuar nëse rrobat e tilla i lini të qëndrojnë për disa orë.

Një tjetër parakusht për rroba të freskëta dhe të pastra pas qëndrimit të gjatë në makinë është që të derdhur saktësisht sasinë e detergjentit siç është përshkruar. Më pak mund të jetë e pamjaftueshme, dhe më shumë mund të ketë efektin e kundërt.

Nëse ndodh që të ndjeni një erë të pakëndshme, është shenjë se myku tashmë ka filluar të përhapet dhe se rrobat kanë depërtuar, ndaj është e nevojshme t’i lani sërish mirë. /Telegrafi/