Siç e dimë të gjithë se vera është një periudhë kohore kur çdo person ngrohet për shkak të temperaturave ekstreme.

Një person mbart me vete një grup të caktuar feromonesh. Kjo është ajo që i veçon ata nga turma. Pra, një përzierje perfekte e feromoneve dhe parfumeve të tyre do t’i bënte ata të nuhatnin dallueshëm. Ka raste kur një person kujton një person tjetër vetëm nga mënyra se si mban erë. Ne e dimë që sapo parfumi të aplikohet në lëkurë, ai fillon të avullojë dhe kështu që çdo person që është i ndërgjegjshëm me aromë do të preferonte të vishte një parfum që do të japë një efekt të gjatë, transmeton Telegrafi.

Ndërsa ka një ndryshim në modë nga dimri në verë, kështu edhe aroma juaj ndryshon herë pas here.

Pse aromat e verës janë të ndryshme?

Nëse një aromë është shumë e fuqishme, mund të bëhet mbizotëruese gjatë verës, kështu që aromat e verës zakonisht janë më të lehta dhe freskuese në krahasim me aromat e dimrit që janë të pasura dhe të ngrohta. Në verë, ka të bëjë me aromat që janë femërore dhe të ajrosura si jasemini, livando e të tjera.

Edhe pse duhet të qëndroni larg nga përzierjet e rënda të lules si vanilja dhe shumë aroma me sheqer. Për një erë të gjatë, vaji i trupit dhe locionet gjithashtu mund të përdoren, por është e nevojshme të merret parasysh që nuk është i tepruar i cili do të ndikojë në erën e parfumit tuaj që keni spërkatur në trupin tuaj. Gjatë këtij sezoni, ne jemi të ekspozuar ndaj lagështirës aq shumë që shkakton djersitje ekstreme dhe nëse ecim jashtë edhe pasi të bëjmë dush, mund të ndjehemi përsëri të djersitur. Me një gjendje të tillë, ne mund të mos ndjehemi të freskët tërë ditën dhe kështu kur ekziston një mjedis i tillë; përdorimi i një deodoranti ose një parfum është alternativa më e mirë. Kjo na ndihmon të qëndrojmë të freskët.

Përzgjedhja e parfumeve gjithashtu duhet të bëhet me kujdes sepse për shkak të nxehtësisë ekstreme, aroma ndikohet ose ndryshohet. Ne duhet të provojmë parfume që përmbajnë lule portokalli dhe lule mandarine gjë që bën punë të shkëlqyeshme për sezonin e verës. /Telegrafi/