Mund të kalojë edhe nëpër granatë dhe të vazhdoj lëvizjen, pa pësuar dëmtim

Kur arrihet një nivel më i lartë i pasurisë, të pasurit e një makine luksoze nuk mjafton – nevojitet një makinë e blinduar, për të qenë më sigurt gjatë udhëtimit, transmeton Telegrafi.

Deri më tani, kemi parë shumë makina luksoze si BMW X5 apo Audi RS7 që janë kthyer në makina të blinduara, pa humbur linjat origjinale.

Inkas Armored Vehicle Manufacturing nga Kanadaja, ka punuar në një Bentley Bentayga që e ka kthyer për herë thyer për herë të parë në makinë tërësisht të blinduar, ndërsa nuk i është ndryshuar forma.

Në këtë Bentayga është vënë nivel i lartë i mbrojtjes balistike, që mban jashtë rezikut rezervuarin e benzinës, baterinë dhe përbërësit e kontrollit teknologjik.

Sipas prodhuesit, makina mund t’i mbijetojë goditjes me armë të zjarri, si dhe kalimit mbi granatë, pa ia dëmtuar pjesën e poshtme. Brenda vazhdon ta ketë motorin me 6.0 litra që prodhon 600 kuaj fuqi, duke ia mundësuar shpejtësinë nga zero deri në 100 kilometra në orë për katër sekonda.

Të pasurit e një Bentley Bentayga tërësisht të blinduar, kushton sa gati dyfishi i kësaj makine, pasi për të duhet paguar 452 mijë euro, vetëm se është një makinë shumë e sigurt dhe e mirë. /Telegrafi/