AOL dhe Yahoo janë duke u shitur përsëri, këtë herë te një firmë private e kapitalit.

Kompania Verizon do të shesë Verizon Media, e cila përbëhet nga platformat dikur pioniere të teknologjisë, tek Apollo Global Management në një marrëveshje të vlefshme prej 5 miliardë dollarësh.

Verizon tha të hënën se do të mbajë 10% të aksioneve në kompaninë e re, e cila do të quhet Yahoo.

Yahoo në fund të shekullit të kaluar ishte fytyra e internetit, duke paraprirë platformat teknologjike të tilla si Google dhe Facebook. Dhe AOL ishte portali kryesor, duke sjellë online pothuajse të gjithë ata që hynë gjatë ditëve më të hershme në internet.

Verizon shpenzoi rreth 9 miliardë dollarë duke blerë AOL dhe Yahoo gjatë dy viteve duke filluar në 2015, duke shpresuar të fillonte një biznes të mediave dixhitale që do të konkurronte me Google dhe Facebook.

Nuk funksionoi – ato marka tashmë po zbeheshin edhe atëherë – pasi Google dhe Facebook dhe, gjithnjë e më shumë, Amazon mbizotërojnë në tregun e reklamave dixhitale në SHBA.