Rrushi është një nga frutat që ka përqendrimin më të lartë të pesticideve

Në disa raste, pesticidet mund të mbeten në rrush, edhe pas larjes. Kjo rrit rrezikun e ekspozimit ndaj kimikateve që nuk janë të mira për shëndetin e organizmit, prandaj duhet larë në mënyrë adekuate dhe tërësisht, transmeton Telegrafi.

Larja e rrushit me uthull

Uthulla është një nga artikujt adekuat për larjen e rrushit.

Është e rëndësishme të mos nguteni me larjen e rrushit nëse nuk planifikoni ta hani atë, kjo do të parandalojë që lagështia shtesë të përshpejtojë procesin e prishjes.

Zhytja e rrushit në uthull dhe ujë

Reklama

Përzieni tretjen e ujit dhe uthullës. Ky është përqendrimi më efektiv për eliminimin e baktereve dhe pesticideve.

Vendoseni rrushin në ujë dhe tretësirë uthulle dhe lëreni të qëndrojë 5 – 10 minuta. Pastaj shpëlajeni çdo kokërr rrushi me ujë të ftohtë.

Reklama

Ky proces do të largojë bakteret e mbetura apo mbetjet dhe gjithashtu do të eliminojë aromën e uthullës.

/Telegrafi/