LAJMI I FUNDIT:

Rafuna në Washington nënshkruan një akt për bashkëpunim me Shtetet e Bashkuara në fushën e turizmit

Rafuna në Washington nënshkruan një akt për bashkëpunim me Shtetet e Bashkuara në fushën e turizmit

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ka marr pjesë në Forumin Ekonomik Transatlantik të Evropës Juglindore që është zhvilluar në Washington të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e që në qendër të diskutimeve kishte forcimin e bashkëpunimit ekonomik në mes të vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe SHBA-së.

Rafuna, në emër të Republikës së Kosovës, nënshkroi Memorandumin e Mirëkuptimit “Fuqizimi i bashkëpunimit turistik transatlantik në mes të Ballkanit Perëndimor dhe Shteteve të Bashkuara” që ishte dhe pika kulmore e këtij forumi dy-ditor.

Forumi u organizua nga “Transatlantik Leadership Network” në bashkëpunim me “Atlantic Council” dhe u mbajt në Capitol Building, në selinë e Senatit dhe të Kongresit Amerikan.

Për dy ditë rresht, pjesëmarrësit kanë diskutuar për mundësitë dhe sfidat e thellimit të bashkëpunimit ekonomik në mes vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe SHBA-së, me theks të veçantë te rëndësia e bashkëpunimit në sektorin e energjisë, të turizmit, bankave
e financave dhe digjitalizimit.

Ndër folësit kryesorë në panelet e organizuara për dy ditë ishin edhe Zëvendës-Asistent-Sekretari për Evropë dhe Euroazi në Departamentin për Tregti të SHBA-së, David S. De Falco, drejtori i lartë Qendrës Europiane të Atlantic Council, Jorn Fleck, Presidenti i Transatlantic Leadership Network, Daniel Hamilton, kryetarët e odave ekonomike të vendeve të Ballkanit Perëndimor, si dhe përfaqësues të qeverive të këtyre vendeve, të komunitetit të biznesit dhe të organizatave ndërkombëtare. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Lajm i mirë për shqiptarët e Zvicrës

Lajm i mirë për shqiptarët e Zvicrës

Prishtina Ticket
Njoftim për shqiptarët e Gjermanisë dhe Zvicrës të cilët duan të udhëtojnë drejt Kosovës

Njoftim për shqiptarët e Gjermanisë dhe Zvicrës të cilët duan të udhëtojnë drejt Kosovës

AlbaSky
Siguria në udhëtim, PrishtinaTicket është anëtare e Swiss Travel Security

Siguria në udhëtim, PrishtinaTicket është anëtare e Swiss Travel Security

Prishtina Ticket
Qumështorja Vita - Dashuria dhe puna e palodhshme e më shumë se 1500 fermerëve!

Qumështorja Vita - Dashuria dhe puna e palodhshme e më shumë se 1500 fermerëve!

Qumështorja Vita
Creative Hub prezenton metodën 4 orë punë të premteve

Creative Hub prezenton metodën 4 orë punë të premteve

Creative Hub Kosovo
Mbi 169 prona të Kosovës jashtë territorit, “Trepça” kërkon kthimin vetëm të atyre brenda Kosovës

Mbi 169 prona të Kosovës jashtë territorit, “Trepça” kërkon kthimin vetëm të atyre brenda Kosovës

Ekonomi
Kalo në kategori