LAJMI I FUNDIT:

QËNDRO!

QËNDRO!
Gabriele D’Annunzio
Reklama

Poezi nga: Gabriele D’Annunzio
Përktheu: Lefter Shomo

Qëndro! Çlodhu tek unë.
Të mos ikësh. Unë do të të zgjoj.
Unë do të të mbroj.
Për të gjitha do të pendohesh përveç se erdhe tek unë e lirë dhe krenare.
Të dashuroj! Asnjë mendim nuk kam që të mos jetë i yti.
Nuk kam asnjë dëshirë që të mos jetë e jotja.
E di. Nuk shoh në jetën time shok tjetër, nuk shoh gëzim tjetër.
Qëndro! Çlodhu.
Mos kij frikë prej asgjëje.
Sonte bjer e fli mbi zemrën time.