Duke ndjekur trendin e markave të modës luksoze që lëvizin drejt një mode më të qëndrueshme, koleksioni i ri i Pradas ‘Pre-Fall 2021’ ka risi linjën e xhinseve organike.

Ndërsa lëvizja e qëndrueshmërisë vazhdon të përhapet në çdo cep të jetës, industria e modës ka gjetur hyrjen e saj në vitet e fundit.

Koleksioni i ri i Prada ndjek një numër markash që, nëse nuk po promovonin tashmë modën eko-miqësore, filluan përpjekje të reja për të frenuar ndikimin e tyre në mjedis për nder të Ditës së Tokës muajin e kaluar.

Koleksioni përdor pambuk të standardizuar 100 për qind brenda standardit global të tekstilit organik që është korrur nga një fermë organike që minimizon ndikimin e saj në mjedis duke shmangur plehrat dhe pesticidet. Marka pastaj përdor një proces “Acquasave” për të ngjyrosur xhinset që kërkon një sasi uji nën mesataren, duke kursyer dhjetë litra për metër pëlhurë. Mbledhja është bërë ekskluzivisht nga materiale natyrore – një tipar që zvogëlon harxhimin e ujit dhe kohën e larjes dhe përmirëson ndikimin në mjedis të markës.

Që kur u bashkua me Miuccia Prada si bashkë-drejtor krijues, Raf Simons ka ndihmuar në rikrijimin e imazhit të Pradas në diçka më të ngjashme me pamjen popullore të stilit të rrugës të të famshmëve të sotëm.

Përndryshe, koleksioni është në dispozicion në internet dhe në dyqane tani. /Telegrafi/