Në një plazh në Cornwall të Anglisë, është mbushur me peshq të ngordhur, ndërsa nuk dihet se si është shkaktuar ky fenomen.

Kalimtarët që kanë shkuar për të ecur apo vrapuar në atë vend, janë befasuar kur i kanë parë këto krijesa deti që njihen si skumbri, transmeton Telegrafi.

Prej se peshqit kanë përfunduar plazh, shumë pulëbardha kanë shkuar që t’i hanë. Për pasojë, rëra është mbushur me mbetje të peshqve, si dhe me jashtëqitje të këtyre zogjve.

Beachgoers are baffled after thousands of dead MACKEREL washed up on the shore. See SWNS story SWMACKEREL. Photos show huge numbers of mackerel or herring lying on the sand at Pentwean Beach in Cornwall. Walkers visiting the stretch of coast on Sunday morning were greeted by the bizarre sight after they appeared on the east-facing beach on Saturday night. Edward Bol was walking his dog Max, when he saw the fish, which he reckons are mostly herring with a few mackerel.

Nuk dihet se si është shkaktuar ky fenomen, ndërsa mendohet se këta peshq shtegtarë janë frikësuar nga ndonjë grabitqarë dhe kanë dalë nga uji.

Banorët e këtij vendi, tregojnë se në vitin 2014 ka qenë një situatë e njëjtë, por me sardele që e kanë mbushur plazhin. /Telegrafi/